Activiteiten
 • Betonrenovatie -en reparatie
  Kunststof vloerafwerking
  Aanbrengen dekvloeren
  Dilatatie voegen
  Vochtwering (buiten/binnen)
  Opplussen van vloeren
 • Opdrachtgevers
  Woningcorporaties
  Vereniging van eigenaren
  Aannemers
  Schildersbedrijven
  Industrie als particulier
Betononderhoud

Hieronder ziet u welke soorten betononderhoud Rumitec BV voor u kan verzorgen.
U kunt ook onze folder over betononderhoud hier downloaden.

Betonrenovatie -en reparatie
Beton is een sterk en duurzaam materiaal, maar kan beschadigd raken door langdurige belasting, onvoldoende bescherming en constructiefouten. Rumitec beton onderhoud is de juiste partner om uw beton te herstellen. Reparaties voeren wij uit middels:

- Handmatige reparatie
Handmatig repareren van afgesprongen schollen, gesaneerde grindnesten en beschadigingen in betonnen ondergronden met cementgebonden of kunststof reparatie mortels.

-Spuitbeton
Nat of droog aangebracht, toegepast als reparatie of conservering.

- Injecteren
Het injecteren van constructieve scheuren, grindnesten, lekke stortnaden en holle ruimten.

- Conserveren
Het beschermen van beton middels het aanbrengen van hoogwaardige kunsthars systemen of cementgebonden producten die bijvoorbeeld de dekking op de wapeningstaal verhogen.

   
   
   
   
Kunststof vloerafwerkingen
Ziet u door de bomen het bos niet meer omdat er zoveel mogelijkheden zijn op het gebied van kunststof vloerafwerkingen ?  Door onze gezamenlijke jarenlange ervaring kunnen wij voor iedere situatie de juiste vloerafwerking adviseren en aanbieden. Of het nu gaat over het afwerken van balkons, galerijen,
uw magazijn, een hellingbaan of een productieruimte… Rumitec heeft de juiste oplossing. Wij houden rekening met uw eisen met betrekking tot vloeistofdichtheid, anti-slip, onderhoud en chemische bestendigheid. 
   
   
   
   
Dekvloeren

Een dekvloer wordt aangebracht met als doel om een gewenst peil te realiseren, als drager te fungeren voor een later aan te brengen vloerafwerking of te fungeren als direct aan verkeer blootgesteld oppervlak. Het vervangen of het aanbrengen van nieuwe dekvloeren kunt u zonder problemen aan ons overlaten. Van balkonvloer tot grote dekken, inclusief het plaatsen van nieuwe hemelwaterafvoeren en afvoerputten, het volledige pakket kunnen wij u uit handen nemen.
Naast het leveren en aanbrengen van nieuwe dekvloeren bieden wij u tevens de mogelijkheid om uw ondervloer te egaliseren. Dit gebeurt op kleine oppervlakken handmatig vanuit de kuip. Grotere oppervlakken worden verpompt. U heeft in een relatief kort tijdsbestek een “nieuwe ondervloer” die geschikt is om te kunnen worden afgedekt  met tegels, kurk, tapijt of PVC.   
   
   
   
Vochtwering
Scheurvorming in betonconstructies is vaak het gevolg van mechanische spanningen. Deze kunnen zijn veroorzaakt door krimpverschijnselen, een te grote belasting, fouten in de constructie zelf, veroudering, thermische vervorming of zetting van de fundatie. Lekkages in constructies kunnen flinke problemen veroorzaken. De ontstane vochtproblemen kunnen leiden tot plaatselijke schade of tot geheel verzwakte constructies. Lekkages komen veelvuldig voor in bijvoorbeeld zwembaden, kelders, silo’s of damwanden. Vaak zijn deze lekkages het gevolg van zwakke plekken in de constructie of zelfs van een verschuiving binnen de constructie. Rumitec biedt u de mogelijkheid om door middel van injecteren onder hoge druk of middels vloeimethoden deze constructies te herstellen. Het afdichten van bouwwerken in de grond aan de binnen -en buitenzijde voeren wij uit met cementgebonden verdichtingsmortels en / of kunststof gemodificeerde bitumen. 
   
   
   
   
Voegovergangen

In ieder bouwwerk worden bouwkundige dilataties of stortnaden toegepast vanwege:
- krimpen van beton door uittreding van water
- krimp/uitzetting onder temperatuursinvloeden
- krimp/uitzetting onder belastingsinvloeden
- te verwachten zettingen in ondergrond/fundatie van het bouwwerk

Om de werkingen in de ondergrond op te kunnen vangen en een goede waterdichtheid van de constructie te kunnen garanderen, voorzien wij bouwkundige dilataties en stortnaden van een elastische afdichting (kitvoeg, voegprofiel of membraan). Nieuwe dilataties worden in het werk aangebracht. Slechte of beschadigde dilataties worden door ons gerepareerd met cementgebonden of kunsthars gemodificeerde mortels. 
   
   
   
   
Opplus systemen
Mensen met mobiliteitsproblemen en senioren blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Daarom is het wegnemen van hoogteverschillen tussen de binnenvloer en de galerij -of balkonvloeren een veelgestelde vraag. Rumitec maakt woningen en gebouwen beter toegankelijk door bestaande vloeren op te hogen middels een “nat” of “droog” systeem. Deze afwerkingen worden in korte tijd geïnstalleerd.